Wesela
„Nie ważne jak długo jest się razem, ważne jak piękne są te wspólne chwile.”
Romantyczne przyjęcie weselne nad Bałtykiem, to marzenie wielu Młodych Par. Jest to wydarzenie wyjątkowe, dlatego też obdarzając nas zaufaniem, możecie Państwo być pewni, że będzie ono dla Was dniem najwspanialszym i niezapomnianym.
Oddajemy Państwu do dyspozycji salę na 120 osób – o pow. ok. 220 m2 (18 x 12 m) z zewnętrznym tarasem – ok. 108 m2 (18 x 6 m), różne propozycje menu do wyboru oraz profesjonalną obsługę, która zadba o każdy najdrobniejszy szczegół dotyczący organizacji przyjęcia. Dołożymy wszelkich starań, aby ten szczególny dzień był jednym z najpiękniejszych w Waszym życiu.
Młodej parze zapewniamy powitanie chlebem i solą, oraz specjalnie przygotowany pokój na noc poślubną. Oferujemy również zakwaterowanie dla Państwa rodziców i Gości w specjalnych, promocyjnych cenach.
Cena za nocleg do uzgodnienia w zależności od ilości osób, standardu pokoju i ilości dób.
Organizując wesele w naszym obiekcie możecie liczyć Państwo na naszą pomoc przy koordynacji szeregu usług dodatkowych takich jak dekoracja sali, pokazy sztucznych ogni, fontanny czekoladowe.
Przykładowe proponowane menu
MENU I
od 200 zł za osobę
3 dania ciepłe
MENU I
170 zł za osobę (3 dania ciepłe)
I danie
• Rosół domowy z makaronem
• Mięsa do wyboru – 3 rodzaje w ilości 1,5 porcji na osobę:
– kotlet schabowy panierowany
– de volaille
– pieczeń wieprzowa
– kurczak faszerowany
– roladki z kurczaka
– karczek szpikowany czosnkiem i ziołami w sosie własnym
• Ziemniaki opiekane w ziołach
• Zestaw surówek lub kapusta zasmażana
Zimny bufet
• Paleta swojskich mięs, wędlin i serów
• Szynka z musem chrzanowym pod galaretą
• Roladki z boczku z serem i piklami
• Tymbalik drobiowy z cytryną
• Jajka faszerowane pieczarkami z szynką i sosem majonezowym
• Śledź w 3 smakach (po kaszubsku, tradycyjny z cebulką, w śmietanie)
Sałaty
• Jarzynowa – tradycyjna
• Grecka z oliwkami i serem FETA
• Caprese – pomidory z mozzarellą, bazylią i sosem vinegrette
• Hawajska z grillowanym kurczakiem, ananasem i curry
Dodatki
• Warzywa marynowane – papryka, pieczarki, ogórki
• Warzywa świeże – sezonowe
• Napoje gorące (kawa, herbata)
• Pieczywo mieszane
• Masło smakowe
Sosy – 3 do wyboru
• Barbecue
• Tatarski
• Czosnkowy
• Chrzanowy
• Ziołowy łagodny
• Żurawinowy
Deser – 1 do wyboru
• Szarlotka z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
• Serniczek kokosowy z sosem karmelowo-miodowym
II danie – 1 do wyboru
• Udko z kurczaka w glazurze miodowo-czosnkowej
• Bigos staropolski po myśliwsku
III danie – 1 do wyboru
• Barszczyk czerwony z krokietem mięsnym
• Flaczki
MENU II
od 230 zł za osobę
3 dania ciepłe
MENU II
190 zł za osobę (3 dania ciepłe)
I danie
• Rosół domowy z makaronem lub krem z białych warzyw z płatkami migdałowymi
• Mięsa do wyboru – 3 rodzaje w ilości 2 porcje na osobę:
– kotlet schabowy panierowany
– schab po staropolsku
– de volaille
– pieczeń wieprzowa
– kurczak faszerowany
– roladki z kurczaka
– karczek szpikowany czosnkiem i ziołami w sosie własnym
• Ziemniaki opiekane w ziołach lub kopytka lub ryż z warzywami
• Zestaw surówek lub kapusta zasmażana
Zimny bufet
• Paleta swojskich mięs, wędlin i serów
• Szynka z musem chrzanowym pod galaretą
• Roladki z boczku z serem i piklami
• Tymbalik drobiowy z cytryną
• Galantyna wieprzowa
• Jajka faszerowane pieczarkami z szynką i sosem majonezowym
• Terrina rybna na sosie koktajlowym
• Śledź w 3 smakach (po kaszubsku, tradycyjny z cebulką, w śmietanie)
Sałaty
• Jarzynowa – tradycyjna
• Grecka z oliwkami i serem FETA
• Caprese – pomidory z mozzarellą, bazylią i sosem vinegrette
• Hawajska z grillowanym kurczakiem, ananasem i curry
Dodatki
• Warzywa marynowane – papryka, pieczarki, ogórki
• Warzywa świeże – sezonowe
• Napoje gorące (kawa, herbata)
• Pieczywo mieszane
• Masło smakowe
Sosy – 3 do wyboru
• Barbecue
• Tatarski
• Czosnkowy
• Chrzanowy
• Ziołowy łagodny
• Żurawinowy
Deser – 1 do wyboru
• Szarlotka z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
• Serniczek kokosowy z sosem karmelowo-miodowym
II danie – 1 do wyboru
• Udko z kurczaka w glazurze miodowo-czosnkowej
• Bigos staropolski po myśliwsku
III danie – 1 do wyboru
• Barszczyk czerwony z krokietem mięsnym
• Flaczki
• Żurek królewski z jajkiem i kiełbasą
MENU III
od 270 zł za osobę
4 dania ciepłe
MENU III
220 zł za osobę (4 dania ciepłe)
I danie
• Krem z borowików z łazankami lub krem z białych warzyw z płatkami migdałowymi
• Mięsa do wyboru – 3 rodzaje w ilości 2,5 porcji na osobę:
– kotlet schabowy panierowany
– schab po staropolsku
– schab z kaparami
– wołowina na dziko
– kaczka z jabłkami
– de volaille
– pieczeń wieprzowa
– kurczak faszerowany
– roladki z kurczaka
– karczek szpikowany czosnkiem i ziołami w sosie własnym
• Ziemniaki opiekane w ziołach, kopytka, ryż z warzywami, kluski śląskie (2 rodzaje do wyboru)
• Bukiet warzyw gotowanych na parze z masłem, zestaw surówek, buraczki zasmażane, kapusta zasmażana (2 rodzaje do wyboru)
Zimny bufet
• Paleta swojskich mięs, wędlin i serów
• Szynka z musem chrzanowym pod galaretą
• Roladki z boczku z serem i piklami
• Tymbalik drobiowy z cytryną
• Galantyna wieprzowa
• Schab ze śliwką
• Jajka faszerowane pieczarkami z szynką i sosem majonezowym
• Terrina rybna na sosie koktajlowym
• Śledź w 3 smakach (po kaszubsku, tradycyjny z cebulką, w śmietanie)
Sałaty
• Jarzynowa – tradycyjna
• Grecka z oliwkami i serem FETA
• Nicejska z tuńczykiem
• Caprese – pomidory z mozzarellą, bazylią i sosem vinegrette
• Hawajska z grillowanym kurczakiem, ananasem i curry
Dodatki
• Warzywa marynowane – papryka, pieczarki, ogórki
• Warzywa świeże – sezonowe
• Dynia w occie
• Tatar z łososia
• Napoje gorące (kawa, herbata)
• Napoje zimne (1,5 l na osobę)
• Pieczywo mieszane
• Masło smakowe
Sosy – 3 do wyboru
• Barbecue
• Tatarski
• Czosnkowy
• Chrzanowy
• Ziołowy łagodny
• Żurawinowy
Deser – 1 do wyboru
• Szarlotka z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
• Serniczek kokosowy z sosem karmelowo-miodowym
II danie – 1 do wyboru
• Udko z kurczaka w glazurze miodowo-czosnkowej
• Bigos staropolski po myśliwsku
• Krokiety z kurczaka
III danie – 1 do wyboru
• Barszczyk czerwony z krokietem mięsnym
• Flaczki
• Żurek królewski z jajkiem i kiełbasą
IV danie – 1 do wyboru
• Węgierska zupa gulaszowa
• Domowe pierogi (ruskie, z mięsem, ze szpinakiem i serem feta)
* W koszt propozycji III w menu wliczono: 1,5 litra napoi zimnych (soki, napoje gazowane)
Dodatkowo w ofercie weselnej proponujemy:
- Stół chłopski – 2000 zł (wybór wędzonych kiełbas i wędlin, szynka, pasztet, salceson, kaszanka, boczek, swojski smalec, ogórki kiszone lub małosolne, bigos, kapusta kiszona, chleb wiejski – możliwa impreza plenerowa przy ognisku)
- Poprawiny w formie szwedzkiego stołu z ciepłym daniem (żur z kiełbasą, barszcz czerwony z krokietami) – 45 zł/os. • Dzieci do lat 3 weselny posiłek mają gratis, zaś dzieci od lat 3-10 płacą 70% wartości menu
- Ośrodek zapewnia dla Gości pokoje 2-3 os. z łazienkami w specjalnych, promocyjnych cenach – 60 zł/os., przy dwóch dobach 45 zł/os.
- Oferta dotyczy wesel organizowanych dla 100 osób