Menu II
140 zł za osobę (3 dania ciepłe)


I danie
• Rosół domowy z makaronem lub krem z białych warzyw z płatkami migdałowymi
• Mięsa do wyboru – 3 rodzaje w ilości 2 porcje na osobę:
 – kotlet schabowy panierowany
 – schab po staropolsku
 – de volaille
 – pieczeń wieprzowa
 – kurczak faszerowany
 – roladki z kurczaka
 – karczek szpikowany czosnkiem i ziołami w sosie własnym
• Ziemniaki opiekane w ziołach lub kopytka lub ryż z warzywami
• Zestaw surówek lub kapusta zasmażana

Zimny bufet
• Paleta swojskich mięs, wędlin i serów
• Szynka z musem chrzanowym pod galaretą
• Roladki z boczku z serem i piklami
• Tymbalik drobiowy z cytryną
• Galantyna wieprzowa
• Jajka faszerowane pieczarkami z szynką i sosem majonezowym
• Terrina rybna na sosie koktajlowym
• Śledź w 3 smakach (po kaszubsku, tradycyjny z cebulką, w śmietanie)

Sałaty
• Jarzynowa – tradycyjna
• Grecka z oliwkami i serem FETA
• Caprese – pomidory z mozzarellą, bazylią i sosem vinegrette
• Hawajska z grillowanym kurczakiem, ananasem i curry

Dodatki
• Warzywa marynowane – papryka, pieczarki, ogórki
• Warzywa świeże – sezonowe
• Napoje gorące (kawa, herbata)
• Pieczywo mieszane
• Masło smakowe

Sosy – 3 do wyboru
• Barbecue
• Tatarski
• Czosnkowy
• Chrzanowy
• Ziołowy łagodny
• Żurawinowy

Deser – 1 do wyboru
• Szarlotka z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
• Serniczek kokosowy z sosem karmelowo-miodowym

II danie – 1 do wyboru
• Udko z kurczaka w glazurze miodowo-czosnkowej
• Bigos staropolski po myśliwsku

III danie – 1 do wyboru
• Barszczyk czerwony z krokietem mięsnym
• Flaczki
• Żurek królewski z jajkiem i kiełbasą

Wróć do działu Wesela